Alya főztje

Húsos batyuk

Egy kis fej hagymát apróra vágtam,  350 gramm marhahús, 100 gramm zellert és 250 gramm krumplit kis kockákra vágtam.

Egy serpenyőben pici olajon üvegesre sütöttem a hagymát, majd hozzáadtam a husit, és addig sütöttem, amíg már egyik kocka sem volt piros (hússzínű). Ekkor hozzáadtam a zellerkockákat is, addig sütöttem, amíg puha nem lett. Ekkor levettem a tűzről, sóztam, borsoztam és hozzákevertem a krumplikockákat. 

500 gramm leveles tésztát vékonyra nyújtottam, majd 10 kört vágtam belőle (recept szerint 4 darab 20 centi átmérőjű kört vágunk, nekem szimpatikusabbak a kisebb batyuk). 

A húsos keveréket egyenletesen elosztottam a tésztakorongokon, majd a azokat félbehajtottam, a szélét összenyomkodtam. Felvert tojással mindegyiket lekentem. 

A batyukat 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, 10 perc után a hőt levettem 180 fokra, és további 10 percig sütöttem. 

Azonnal melegen is fogyasztható, de később hidegen is finom, de újramelegíteni is lehet.

Nagyon finom, egyik kóstolóm hordozható gulyáslevesnek titulálta. 🙂  Későbbiekben annyit változtatnék rajta, hogy kockázott hús helyett daráltat tennék, illetve a kömény ízét mindannyian hiányoltuk.

Recept szerint 4 adag, mi hatan jóllaktunk vele. Költsége 1200 forint. 

Tápérték: 4485 Kcal, 382 g ch, 119 g fehérje, 309 g zsír

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!