Egy kis fej hagymát apróra vágtam, 350 gramm marhahús, 100 gramm zellert és 250 gramm krumplit kis kockákra vágtam.
Egy serpenyőben pici olajon üvegesre sütöttem a hagymát, majd hozzáadtam a husit, és addig sütöttem, amíg már egyik kocka sem volt piros (hússzínű). Ekkor hozzáadtam a zellerkockákat is, addig sütöttem, amíg puha nem lett. Ekkor levettem a tűzről, sóztam, borsoztam és hozzákevertem a krumplikockákat.
500 gramm leveles tésztát vékonyra nyújtottam, majd 10 kört vágtam belőle (recept szerint 4 darab 20 centi átmérőjű kört vágunk, nekem szimpatikusabbak a kisebb batyuk).
A húsos keveréket egyenletesen elosztottam a tésztakorongokon, majd a azokat félbehajtottam, a szélét összenyomkodtam. Felvert tojással mindegyiket lekentem.
A batyukat 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, 10 perc után a hőt levettem 180 fokra, és további 10 percig sütöttem.
Azonnal melegen is fogyasztható, de később hidegen is finom, de újramelegíteni is lehet.
Nagyon finom, egyik kóstolóm hordozható gulyáslevesnek titulálta. 🙂 Későbbiekben annyit változtatnék rajta, hogy kockázott hús helyett daráltat tennék, illetve a kömény ízét mindannyian hiányoltuk.
Recept szerint 4 adag, mi hatan jóllaktunk vele. Költsége 1200 forint.
Tápérték: 4485 Kcal, 382 g ch, 119 g fehérje, 309 g zsír
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: