Alya főztje

Almabundás vacsora

Ismét muszáj bemutatnom egy kedvencemet, ezúttal a videósok világából. Ő SZAZSU, minden receptje kincset ér, ha eddig nem tudtad, hogy készül az a finom étel, amit gyerekkorodban egyszer valahol kóstoltál, na nála biztosan megtalálod a receptet. ÉS nem csak a receptet, de az elkészítés minden mozzanatát is bemutatja, így a nagyon kezdők is bátran hozzákezdhetnek… Tovább »

Születésnap

Szülinapot ünnepeltünk a hétvégén, kicsit izgultam, hiszen még sosem készítettem gm+cm ünnepi menüt.  A torta kifejezetten az ünnepelt kérése alapján készült. Nagyon régen pár alkalommal már sütöttem ilyen csokoládétortát (aminek a neve is ez: finom csokoládétorta – s ez valóban igaz is), bár akkor még nem gondoltam, hogy valamikor azért (is) készítem, mert nem liszt… Tovább »

A vendégség

Az ember néha szokott vendégeket fogadni. Mi is. Nyilván szeretnénk jó benyomást kelteni, ezért, ha vendégeket várunk, szeretem kitakarítani a lakást. Úgy értem, jobban, mint egyébként. Ha a vendégek előre jelzik az érkezési szándékukat, akkor van időm kidolgozni és végrehajtani egy akciótervet. Sajnos azonban akadnak olyan vendégek is, akik nem szólnak előre. Ma épp így… Tovább »

Zöldséges tofu – a laktató vacsora

Ezt az ételt már régebben készítettem, akkor meg is osztottam az egyik csoportomban.      Egy kocka tofut, egy kisebb cukkinit és egy sárgarépát feldaraboltam, bepácoltam a következő trutyival: 4-5 ek szójaszósz, fél tk törött bors, fél tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt pirospaprika, néhány csepp étolaj. Legalább fél órán keresztül hagyni kell pácolódni, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!