Alya főztje

Terítéken a diétázós csoportok mumusa

Elérkezett az első éves kontroll ideje. Azt nem mondhatnám, hogy teljesen elégedett vagyok, bár igyekszem mindent megtenni a jó eredmények érdekében. Azért nincs egyszerű dolgom, mert a gyermek nem érzi át a súlyát, és gyakran fegyelmezetlen. Amióta újra van iskola, jobbak az eredményei, viszont a felügyelet kicsúszott a kezemből, és ezt nehezen viselem. Próbálok olyan… Tovább »

Cukkini carbonara

A tegnap esti bevásárláskor láttam, hogy az A..iban akciós a gm penne. Igaz nem IR, de olcsóbb volt, mint a nem gm, teljeskiőrlésű penne, így gondoltam egy próbát megér, kiderítem, hogy bírja a cukrunk. Nem is vártam vele sokáig, ma már „üzembe is helyeztem”. Még a múlt héten hazahoztunk a telekről egy hatalmas cukkinit, elérkezettnek… Tovább »

A vendégség

Az ember néha szokott vendégeket fogadni. Mi is. Nyilván szeretnénk jó benyomást kelteni, ezért, ha vendégeket várunk, szeretem kitakarítani a lakást. Úgy értem, jobban, mint egyébként. Ha a vendégek előre jelzik az érkezési szándékukat, akkor van időm kidolgozni és végrehajtani egy akciótervet. Sajnos azonban akadnak olyan vendégek is, akik nem szólnak előre. Ma épp így… Tovább »

Óda a nokedlihez

Nem szeretem a nokedlit. Ez nem jelenti azt, hogy utálom, csak egyszerűen nem szeretem. Mert ha szeretném, akkor rendszeresen készült volna az évek során, mindegy, mennyire áll ellen a többség. Nem, én egyszerűen közömbös voltam a nokedlivel. Ha volt lehetőség, ettem. Ha nem volt, úgy is jó volt. Még a hétvégén pörköltet készítettem, és már… Tovább »

Sárgarépás sztrapacska

Fél kiló nyers krumplit és negyed kiló sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeltem. Két tojást és egy csipet sót adtam hozzá, valamint fél kiló réteslisztet. Szép simára kevertem.  200 grammnyi bacont felkockáztam, ugyanezt tettem egy fej hagymával is.Egy nagy  serpenyőben kicsit megsütöttem. Egy nagy fazékban sós vizet forraltam, és galuskaszaggató híján kávéskanállal apró galuskákat szaggattam. Mikor… Tovább »

Lekváros derelye

600 g réteslisztből, 1 tojásból tésztát gyúrtam. Annyi vizet adtam hozzá, hogy ne túl kemény tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam majd 10×10 centis négyzetekre vágtam. Minden négyzet közepébe egy kanál házi szilvalekvárt kanalaztam. A tésztalapokat félbehajtottam, a szélét villával lenyomkodtam. Egy nagy fazékban vizet forraltam, hozzáadtam egy csipet sót. Egyszerre csak kevés derelyét tettem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!