Alya főztje

Anyu rétese

Még talán az első gm blogbejegyzésben írtam anyu réteséről, meg arról, hogyan sikerült elbénáznom. Akkor a csoportban rá is kérdeztem, hogy hogyan lehetne kezelhetőbbé tenni a tésztát, s az utifűmaghéj használatát ajánlották többen, néhányan pedig bevált recept ötlettel is elláttak. Mivel rengeteg az almánk, és önmagában annyira nem csúszik, ezért inkább sütibe sütném. Ismét rétesre… Tovább »

Az alma sorsa -No.1.

Itt az ideje, hogy kezdjek valamit az almával. A gyermekkel megegyeztünk, hogy almáspite lesz a tízórai a suliban, ezért ma azt készítettem. Gyerekkoromban sokszor készítettem anyuval. Bevallom, nem igazán szerettem, túlságosan száraz süteménynek tartottam. Aztán később ettem az egyik ismerősömnél is, és az egészen más volt. Omlós, szó szerint puha volt a tészta és szaftos… Tovább »

Óda a nokedlihez

Nem szeretem a nokedlit. Ez nem jelenti azt, hogy utálom, csak egyszerűen nem szeretem. Mert ha szeretném, akkor rendszeresen készült volna az évek során, mindegy, mennyire áll ellen a többség. Nem, én egyszerűen közömbös voltam a nokedlivel. Ha volt lehetőség, ettem. Ha nem volt, úgy is jó volt. Még a hétvégén pörköltet készítettem, és már… Tovább »

Életmódváltás 2.0

Ma reggelre volt időpontom a laborra. Már egy jó ideje időpontot kell foglalni, és a kezdeti ellenszenvem gyorsan elszállt. Sokkal gördülékenyebb így, mint a régi módszerrel. ( = nyitásra ott vagy, szinte az elsők között bent vagy, mégis mire a sorszámosztóhoz érsz, már 50 nyugdíjas áll előtted, garantáltan 9 előtt nem jutsz sorra!) Most körülbelül… Tovább »

Molnárpuszedli

Régóta szerettem volna kipróbálni, most, hogy végre megtettem nem is értem miért halogattam. Nagyon finom, nagyon illatos, önmagában vagy egy bögre tea, kávé mellé is ideális. Az eredeti recept szerint csokiba kellett  volna mártani, szerintem anélkül is tökéletes. Első lépésben egy nagy serpenyőben 100 gramm vajat megolvasztottam, majd beleszórtam negyed kiló zabpelyhet. Állandó kevergetés mellett… Tovább »

Zöldségsaláta pirított kenyérrel

    4 szelet toastkenyeret apró kockákra vágtam, száraz serpenyőben minden oldaláról megpirítottam.  1 kisebb uborkát meghámoztam, felkockáztam, 12 darab koktélparadicsomot elfeleztem-negyedeltem a méretétől függően. Egy kis fej lilahagymát felkarikáztam. Stampedlipohárba 3 evőkanálnyi olívaolajat öntöttem, belenyomtam 2 gerezd fokhagymát.       A zöldségeket egy nagy tálba tettem, sóztam, borsoztam, néhány csipet oregánót és bazsalikomot… Tovább »

Brokkolileves

Bevallom őszintén, én eddig a brokkolit vagy rántva, vagy krémlevesnek ettem, ezért nem is gondoltam volna, hogy az alábbi módon elkészítve finom lehet, és mégis! Azt gondoltam nem lesz laktató, ismét csalódnom kellett, az isteni galuskának köszönhetően nagyon is az. A galuska receptjét különösen ajánlom, akár egy zöldséglevest, akár a megszokott vasárnapi húslevest fel lehet… Tovább »

Klasszikus sárgaborsó krémleves

Akkor lássunk is hozzá.Elsőnek egy sűrű, laktató levest választottam. Mindössze egy tányér leves, mégis tökéletes vacsora, holnapra is marad… 🙂 Negyed kiló sárgaborsót átválogattam, majd két órára hideg vízbe áztattam.  Két kisebb sárgarépát felkockáztam, majd a borsóval együtt kb. 7 deci vízben feltettem főni. Amikor már a borsó puhára főtt 3 gerezd fokhagymát, két kávéskanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!