Alya főztje

Molnárpuszedli

Régóta szerettem volna kipróbálni, most, hogy végre megtettem nem is értem miért halogattam. Nagyon finom, nagyon illatos, önmagában vagy egy bögre tea, kávé mellé is ideális. Az eredeti recept szerint csokiba kellett  volna mártani, szerintem anélkül is tökéletes. Első lépésben egy nagy serpenyőben 100 gramm vajat megolvasztottam, majd beleszórtam negyed kiló zabpelyhet. Állandó kevergetés mellett… Tovább »

Szülinapi Bob

Gyermekem kívánsága Minion Bob alakú torta volt. Sajnos nem olyan lett, mint kellett volna, szerintem egy halloween-i szörnyre inkább hasonlít, de legalább finom volt. És ami a lényeg, az ünnepeltnek nagyon tetszett. Első körben a burkolót készítettem el, a mindenki által jól ismert Kiskukta féle receptet használva. Mivel elég sok sárgára volt szükségem, azért a… Tovább »

Forraltboros kuglóf

Csaltam. Még mindig nincs kuglófformám. Helyette két püspökkenyér formát használtam. A fűszeres bor készítését is elsumákoltam. Kaptunk a hugomtól kész, palackos forralt bort, az került a sütibe. 300 gramm margarint és 250 gramm cukrot habosra kevertem. Egyenként belekevertem 4 tojást, egy kiskanál fahéjat és egy evőkanálnyi kakaót. Egy nagy tábla csokoládét lereszeltem, ezt is a… Tovább »

Tündérmese – süti bármilyen alkalomra

Szerencsés szülőnek mondhatom magam, a gyerekem nem igazán rajong a süteményekért, így sosem kellett attól tartanom, hogy “rendes” étel helyett majd az édességet választja. Mint kiderült, mindeddig nem a megfelelő süteményt tettem eléje. Annyira egyszerű ez a süti, hogy az abszolút kezdők is bátran hozzáláthatnak.  Egy lábosba fél pohár vizet öntöttem (1 pohár = 2,5… Tovább »

Cseresznyés meggyleves -egy kis nyár a télben

Könnyű, gyors, csak bírd kivárni míg kihűl! 20 deka meggyet és ugyanennyi cseresznyét kimagoztam ( érdemes kompótból készíteni, gyorsabban elkészül). A gyümölcsöt leturmixoltam. A kompót levét egy lábosba öntöttem, annyi vizet adtam hozzá, hogy 1liter folyadékot kapjak, beledobtam 5 szem szekfűszeget és egy rúd fahéjat, 3 kanál cukrot és egy csipet sót. Felfőztem. Amikor forrni… Tovább »

Csokimousse

1 tojást szétválasztottam.  A sárgáját fél deci tejjel simára kevertem.  A tojás fehérjét kemény habbá vertem 100 g cukorral. 100 gramm csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, majd állandó keverés mellett hozzáöntöttem a tejben elkevert tojássárgáját. Addig kevertem, míg szép sűrű krémet nem kaptam. Ekkor  óvatosan hozzákevertem a tojáshabot. Levettem a gőzről, hagytam, hogy langyosra hűljön. Amíg… Tovább »

Lekváros derelye

600 g réteslisztből, 1 tojásból tésztát gyúrtam. Annyi vizet adtam hozzá, hogy ne túl kemény tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam majd 10×10 centis négyzetekre vágtam. Minden négyzet közepébe egy kanál házi szilvalekvárt kanalaztam. A tésztalapokat félbehajtottam, a szélét villával lenyomkodtam. Egy nagy fazékban vizet forraltam, hozzáadtam egy csipet sót. Egyszerre csak kevés derelyét tettem… Tovább »

Almás kuglóf – muffin formában

A recept, mint ahogy a címben is látszik, eredetileg egy kuglófformára íródott, mivel én ilyennel nem rendelkezem, ezért standard 12-es muffintepsiben sütöttem meg (összesen 28 darab lett belőle). Az elkészítése elég időigényes, főleg, ha olyan süsü a szakács mint én (van egy jó kis konyhai robotgépem, ami pár pillanat alatt lereszeli az almát, én azonban… Tovább »

Almás lepénykék

Kellemes őszi nem túl édes édességet készítettem, elkészítése némi időt igényel, de könnyen, olcsón elkészíthető 🙂  Fél kocka élesztőt felfuttattam egy teáskanál cukorral és kb. fél deci vízzel. 300 gramm almát (ez kb. 3-4 darab alma) meghámoztam és nagylyukú reszelőn lereszeltem. 1 kanál evőkanál mézzel és 1 teáskanál fahéjjal  elkevertem.300 gramm réteslisztet elkevertem egy csipet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!