Alya főztje

Az alma sorsa -No.1.

Itt az ideje, hogy kezdjek valamit az almával. A gyermekkel megegyeztünk, hogy almáspite lesz a tízórai a suliban, ezért ma azt készítettem. Gyerekkoromban sokszor készítettem anyuval. Bevallom, nem igazán szerettem, túlságosan száraz süteménynek tartottam. Aztán később ettem az egyik ismerősömnél is, és az egészen más volt. Omlós, szó szerint puha volt a tészta és szaftos… Tovább »

A vendégség

Az ember néha szokott vendégeket fogadni. Mi is. Nyilván szeretnénk jó benyomást kelteni, ezért, ha vendégeket várunk, szeretem kitakarítani a lakást. Úgy értem, jobban, mint egyébként. Ha a vendégek előre jelzik az érkezési szándékukat, akkor van időm kidolgozni és végrehajtani egy akciótervet. Sajnos azonban akadnak olyan vendégek is, akik nem szólnak előre. Ma épp így… Tovább »

Tortakóstolás

Tegnapra váratlanul behívtak dolgozni, pedig szabadnapos lettem volna. Ez annyira készületlenül ért, hogy nem is volt itthon semmi rendes étel, amit csomagolhattam volna, jobb híján tehát „szendvicsen” töltöttem a napot. Most először sikerült az egész napot glutén nélkül eltölteni, bár az ebéd gyanánt elfogyasztott csoki „nyomokban” tartalmazhat glutén, és szójalecitin is van benne. Szénhidrát szempontjából… Tovább »

Kirándulás

A tegnap sütött „zsömle” egészen jól szerepelt a reggelinél. Annak ellenére, hogy olyan vastag amennyire nem az, félbe tudtam vágni. Bár a belsején látszott, hogy sűrű, mégis voltak benne légbuborékok, azért ez jó jelnek vettem, van esély rá, lehet ez még jobb is 😉   Ízre sem volt rossz. Nyilván, nem pont olyan az íze,… Tovább »

Tejeskávé elvonási tünetek

Mára a fog/állkapocs fájdalom mellé betársult a torokfájás is. Estére ugyan a fogfájás teljesen megszűnt, remélem idén már nem tér vissza, de betársult a tüsszögés, orrfolyás. Volt már ilyenem párszor, az egyszerű fogfájásból influenzává nőtte ki magát. Bízom benne, hogy most megállunk ennél a fázisnál. Mindent egybe vetve ma már sokkal jobban éreztem magam, ebből… Tovább »

Óda a nokedlihez

Nem szeretem a nokedlit. Ez nem jelenti azt, hogy utálom, csak egyszerűen nem szeretem. Mert ha szeretném, akkor rendszeresen készült volna az évek során, mindegy, mennyire áll ellen a többség. Nem, én egyszerűen közömbös voltam a nokedlivel. Ha volt lehetőség, ettem. Ha nem volt, úgy is jó volt. Még a hétvégén pörköltet készítettem, és már… Tovább »

Életmódváltás 2.0

Ma reggelre volt időpontom a laborra. Már egy jó ideje időpontot kell foglalni, és a kezdeti ellenszenvem gyorsan elszállt. Sokkal gördülékenyebb így, mint a régi módszerrel. ( = nyitásra ott vagy, szinte az elsők között bent vagy, mégis mire a sorszámosztóhoz érsz, már 50 nyugdíjas áll előtted, garantáltan 9 előtt nem jutsz sorra!) Most körülbelül… Tovább »

Zöldséges tofu – a laktató vacsora

Ezt az ételt már régebben készítettem, akkor meg is osztottam az egyik csoportomban.      Egy kocka tofut, egy kisebb cukkinit és egy sárgarépát feldaraboltam, bepácoltam a következő trutyival: 4-5 ek szójaszósz, fél tk törött bors, fél tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt pirospaprika, néhány csepp étolaj. Legalább fél órán keresztül hagyni kell pácolódni, hogy… Tovább »

Kekszes krémes – a karanténdesszert

Most, hogy nem járunk naponta négyszer le a boltba csak azért, hogy az éppen megkívánt nyalánkságot beszerezzük, előfordul, hogy eluralkodnak rajtunk az édesség elvonás tünetei. Ennek enyhítésére heti egyszer összeütök valamit, olyat, amihez nem kell (megint) vásárolni.  az elmúlt két hétben kuglóf volt terítéken, most valami könnyedebbre vágytam, és szerettem volna ha gyorsan elkészül. (Nem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!