Alya főztje

Almabundás vacsora

Ismét muszáj bemutatnom egy kedvencemet, ezúttal a videósok világából. Ő SZAZSU, minden receptje kincset ér, ha eddig nem tudtad, hogy készül az a finom étel, amit gyerekkorodban egyszer valahol kóstoltál, na nála biztosan megtalálod a receptet. ÉS nem csak a receptet, de az elkészítés minden mozzanatát is bemutatja, így a nagyon kezdők is bátran hozzákezdhetnek… Tovább »

Születésnap

Szülinapot ünnepeltünk a hétvégén, kicsit izgultam, hiszen még sosem készítettem gm+cm ünnepi menüt.  A torta kifejezetten az ünnepelt kérése alapján készült. Nagyon régen pár alkalommal már sütöttem ilyen csokoládétortát (aminek a neve is ez: finom csokoládétorta – s ez valóban igaz is), bár akkor még nem gondoltam, hogy valamikor azért (is) készítem, mert nem liszt… Tovább »

Gesztenyével töltött pulykamell- pulyka és gesztenyementes!

Az úgy indult, hogy 23-án kitaláltam, hogy a ropogós csirke mellétt jó lenne gesztenyével töltött pulykamellet is készíteni a Szentesti vacsorára. Csakhogy egy szelet pulykamell – nem sok, annyi sem volt az áruházban. Nem baj, gondoltam, majd betöltöm csirkébe, hisz azt úgyis jobban szeretjük. Igen ám, de a fagyasztópultban már csak cukrozott gesztenye volt (abból… Tovább »

Ropogós csirkemell

Családunkban szokássá vált, hogy a karácsonyi vacsora főfogása mindig rántott csirkemell petrezselymes burgonyával. Persze ez nem kőbe vésett szabály, csak egy jól bevállt irányvonal. Így aztán sosem a klasszikus rántott hús kerül az asztalra, minden évben van egy kis csavar a dologban.  Egy nagy csirkemellet a Zuram feldarabolt 6 szeletre.  A szeleteket lisztben megforgattam. 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!