Alya főztje

Szilveszter

Ez lesz itt az utolsó bejegyzés. Nem az én döntésem volt. A későbbiekben itt megtalálsz. (igen jó képeket sikerült készítenem, ha kíváncsi vagy, keresd a honlapon 😉 )

Utolsónak a legelső receptet hoztam. A legelsőt, amit valaha gyüjtöttem. Másodikos voltam épp, és a TV-ben Kudlik Juli főzött. Tőle származik ez a recept. 

Fogadjátok hát úgy, ahogy a második Zsófi lejegyezte:

Tojástekercs

8 tojás, 1 púpozott evőkanál simaliszt, 150 ml tejföl, só, apróra vágott petrezselyem zöldje. 

Mindezt összekeverjük, zsírozott, alufóliával kibélelt tepsibe öntjük, 10-12 percig sütjük.

Ha kisült, a forró tésztára szorosan egymás mellé gépsonka szeleteket rakunk, majd megszórjuk reszelt sajttal. Összetekerjük, az alufóliába csomagoljuk. Ha kihűlt, 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük. 

Jó étvágyat!

 

A jelenbeli Zsófi a búzalisztet hajdinalisztre cserélte. Mivel a receptben nincs utalás a sütési hőfokra, ezért 175°C-on próbáltam, de 12 perc után még folyós volt a teteje, ezért ráhúztam még 5 percet. Ettől aztán jól fel is púposodott, meg is ijedtem, hogy kiszáradt, és majd törni fog. De szerencsére nem így történt. 
Goudát, vörös cheddart és Grana panado sajtokat reszeletem bele, összesen kb. 150 grammnyit. 

Hauoli makahiki hou!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!