Tegnapra váratlanul behívtak dolgozni, pedig szabadnapos lettem volna. Ez annyira készületlenül ért, hogy nem is volt itthon semmi rendes étel, amit csomagolhattam volna, jobb híján tehát „szendvicsen” töltöttem a napot.
Most először sikerült az egész napot glutén nélkül eltölteni, bár az ebéd gyanánt elfogyasztott csoki „nyomokban” tartalmazhat glutén, és szójalecitin is van benne. Szénhidrát szempontjából viszont nem ez volt a legjobb napom. A nőiesség ünnepén örültem, hogy ennyit le bírtam gyűrni. R- 20 g ch, E – 11 g ch, vacsora 50 g ch.
Hazafele jövet betértem a t..coba, kipróbálás céljából beszereztem egy lisztkeveréket, bár ahogy az összetevőket olvastam nem épp IR barát illetve egy tésztát.
Időközben pár tárolási trükköt is olvastam a pékáruhoz, a javaslat szerint sütés után, amikor már kihűlt, fel kell szeletelni, fóliába csomagolva pedig tárolható hűtőben. Fogyasztás előtt egy pirítóban vagy szendvicssütőn át kell melegíteni, amitől felfrissül. Mindenképpen ki fogom próbálni, na nem a múltkori zsömiken, azok ilyen szempontból már menthetetlenek.
Sajnos nagyon megkeményedtek, ugyan ma reggel még megpróbáltam a gőzölgő tea felett egy kicsit megpuhítani, kevés sikerrel. Sebaj, lesz belőle gluténmentes prézli, egy háztartásban arra is szükség van, hát még nálunk!
Délután elmentünk kicsit plázázni, igazából a férj vitte az autót bütykölésre, mi meg addig elütöttük az időt a gyermekkel. Jól esett nagyon, utoljára valamikor év elején, még a vírushelyzet kitörése előtt voltam plázázni.
Uzsonnaidőben beültünk egy cukiba, voltak cukormentes fagyik és sütik is, így egy kicsit nyalakodtunk. Vásároltunk egy szeletet az idei ország tortából is. Hát mit mondja, tanulópénznek jó volt. Sajnos a rengeteg zselatintól összeállt gumiszerű valamit tettek elénk, az egész összességében íztelen is volt. A legrosszabb a piskótája volt, rémesen száraz, és nagyon „zabos”, de a sárga (vagy fehér? ) krém is fura ízű, egyedüli értékelhető rétege a meggyzselé, aminek kellemes fahéjas a beütése. De csak önmagában, mint említettem összességében a szelet íztelen.
Az a szomorú tapasztalatom, hogy évről évre rosszabbak ezek az országtorták. Nagyon „fenszi” meg letisztult, meg külföldi trendeket követő 5-6 -féle réteg ilyen olyan krém, zselé meg miegymás, csak épp az íz, a harmonikus textúra hiányzik belőle.
Napi mérce: IR szempontból a mai nap rendben volt, már ami a minőséget illeti, glutén szempontjából a süti és a vacsora is problémás (bundázott csirkecombot ettem, étteremben, biztos, hogy az nem volt gm). R- 20 ch, E – 40 ch, U – 13 ch, V – 43 ch
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: