Zöldséges tofu – a laktató vacsora
Ezt az ételt már régebben készítettem, akkor meg is osztottam az egyik csoportomban.
Egy kocka tofut, egy kisebb cukkinit és egy sárgarépát feldaraboltam, bepácoltam a következő trutyival: 4-5 ek szójaszósz, fél tk törött bors, fél tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt pirospaprika, néhány csepp étolaj. Legalább fél órán keresztül hagyni kell pácolódni, hogy a tofu átvegye az ízeket.
Egy nagy fej hagymát, egy zöld és egy piros színű paprikát is felcsíkoztam.
Forró serpenyőben 10-15 percig pirítottam a tofus keveréket, közben egy másik serpenyőben a hagymát vettem kezelésbe. Mikor kezdett karamellizálódni, hozzá adtam a paprikát is, azzal is pirult pár percet.
Végül a hagymát és a paprikát is a tofuhoz adtam, megízesítettem kecsöppel, illetve, hogy egy kicsit erősítsem az édeskés ízt, egy pötyit is pöttyintettem
hozzá, és egy ici pici kortynyi vizet. Még 1-2 percig hagytam párolódni.
Elég kiadós adag lett belőle, 100 grammja 5,7 g szénhidrátot tartalmaz.
Aki nem szereti a tofut, nyugodtan helyettesítheti csirkével, úgy is finom. A könyv, ahonnan a recept származik juhsajtot ajánlja tofu helyett, úgy még nem próbáltam, de izgalmasan hangzik.