Alya főztje

Lekváros derelye

600 g réteslisztből, 1 tojásból tésztát gyúrtam. Annyi vizet adtam hozzá, hogy ne túl kemény tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam majd 10×10 centis négyzetekre vágtam. Minden négyzet közepébe egy kanál házi szilvalekvárt kanalaztam. A tésztalapokat félbehajtottam, a szélét villával lenyomkodtam.

Egy nagy fazékban vizet forraltam, hozzáadtam egy csipet sót. Egyszerre csak kevés derelyét tettem a vízbe, megkevertem, majd megvártam míg elkezdett a felszínre úszni, ekkor kihalásztam a derelyéket, és lecsöpögtettem.

Olvasztott vajjal meglocsoltam, darált dióval és porcukorral meghintettem. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!