A recept, mint ahogy a címben is látszik, eredetileg egy kuglófformára íródott, mivel én ilyennel nem rendelkezem, ezért standard 12-es muffintepsiben sütöttem meg (összesen 28 darab lett belőle). Az elkészítése elég időigényes, főleg, ha olyan süsü a szakács mint én (van egy jó kis konyhai robotgépem, ami pár pillanat alatt lereszeli az almát, én azonban nekiálltam a kézireszelőn) 😀 És elég koszolós is, sok lesz utána a mosatlan, de a süti íze mindenért kártpótol!
3 kisebb almát meghámoztam, lereszeltem (a kézin, ugyebár 😀 ), kicsit kinyomkodtam a levét, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.
200g simalisztet egy fél csomag sütőporral és 80 g darált dióval elkevertem.
4 tojást szétválasztottam, a fehérjéből kemény habot vertem egy csomag vaníliás cukorra. A sárgáját 200g cukorral fehéredésig kevertem, ekkor hozzáadtam 130 g puha margarint, ezzel is habosra kevertem, majd 1,5 deci tejszínt is adtam hozzá. Végül óvatosan hozzákevertem a reszelt almát és a habot.
Papírkapszlikkal bélelt muffinformába kanalaztam, 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.
Csak úgy magában vagy teával is finom, de a legjobb egy bögre házi készítésű karamellás tejjel.




Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: