Alya főztje

Klasszikus sárgaborsó krémleves

Akkor lássunk is hozzá.Elsőnek egy sűrű, laktató levest választottam. Mindössze egy tányér leves, mégis tökéletes vacsora, holnapra is marad… 🙂

Sárgaborsó krémleves2

Negyed kiló sárgaborsót átválogattam, majd két órára hideg vízbe áztattam.  Két kisebb sárgarépát felkockáztam, majd a borsóval együtt kb. 7 deci vízben feltettem főni. Amikor már a borsó puhára főtt 3 gerezd fokhagymát, két kávéskanál szárított majorannát és egy csipet sót adtam hozzá, majd az egészet leturmixoltam. 

Sárgaborsó krémleves1

Egy deci tejszínt simára kevertem két kanál liszttel. A leveshez öntöttem, majd állandó kevergetés mellett újraforrástól számítva további 5 percig főztem. 

Eredeti recept szerint 2 szikkadt zsemlét felkockázunk, vajon megpirítjuk és ezt adjuk a leveshez feltétnek, én azonban most 2 csík bacont kis kockákra vágtam, ezt kissé megpirítottam, és ezt adtam ehhez az őszi hangulatú leveshez. Akinek kedve van, nyugodtan halmozza az élvezeteket. 😀

Gyorsan, olcsón elkészül, recept szerint 6 adag (a valóságban meg mindenkinek ízlése szerint, ugyebár 🙂 )

Sárgaborsó krémleves3

30-35 perc (aktív) munkát igényel

A 6 tányér leves 425 forintba kerül.

Tápérték összesen: 1740 kcal, 223 g ch, 76,5g fehérje, 60g zsír

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!