Akkor lássunk is hozzá.Elsőnek egy sűrű, laktató levest választottam. Mindössze egy tányér leves, mégis tökéletes vacsora, holnapra is marad… 🙂
Negyed kiló sárgaborsót átválogattam, majd két órára hideg vízbe áztattam. Két kisebb sárgarépát felkockáztam, majd a borsóval együtt kb. 7 deci vízben feltettem főni. Amikor már a borsó puhára főtt 3 gerezd fokhagymát, két kávéskanál szárított majorannát és egy csipet sót adtam hozzá, majd az egészet leturmixoltam.
Egy deci tejszínt simára kevertem két kanál liszttel. A leveshez öntöttem, majd állandó kevergetés mellett újraforrástól számítva további 5 percig főztem.
Eredeti recept szerint 2 szikkadt zsemlét felkockázunk, vajon megpirítjuk és ezt adjuk a leveshez feltétnek, én azonban most 2 csík bacont kis kockákra vágtam, ezt kissé megpirítottam, és ezt adtam ehhez az őszi hangulatú leveshez. Akinek kedve van, nyugodtan halmozza az élvezeteket. 😀
Gyorsan, olcsón elkészül, recept szerint 6 adag (a valóságban meg mindenkinek ízlése szerint, ugyebár 🙂 )
30-35 perc (aktív) munkát igényel
A 6 tányér leves 425 forintba kerül.
Tápérték összesen: 1740 kcal, 223 g ch, 76,5g fehérje, 60g zsír
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: